Hot Destinations - шаблон joomla Mp3

                                                              BISERICA NOUA DIN BREBINA

           Constructia bisericii a inceput inca din anul 1935 pe timpul parintelui Al.Dobrescu .In mijlocul platoului aproape de bisericuta veche se inalta impunatoare noua constructie cu acoperisul alb,turla cu 12 ferestre si fatada lucrata in strop marunt de calciu,o adevarata minune si mandrie  a locuitorilor.Scenele biblice sunt reprezentative ,realizate in culorii vii,culoarea aurie fiind cea dominanta .Icoanele realizate de acelasi pictor ,paraclisul si iconostatul de lemn,sculptate cu migala si catapeteasma lucrata in foita aurita ,fara ostentatie ,sunt in ton cu exteriorul realmente impunator care-i dau aspectul unei adevarate catedrale.Chiar langa biserica ,pe platou a fost ridicata  o frumoasa cismea din marmura  care prin albul si eleganta ei se ridica la inaltimea intregului  edificiu dovedind ca in aceste locuri atat timp cat va exista apa exista si credinta.

       Clopotnita este in dreapta bisericii, fiind asezata pe patru tevi metalice ,cu scara interioara ce duce la o mica platforma ,cu toaca din lemn si din metal,clopotul avand dimensiuni mici fara inscriptii.Intrarea in biserica se face prin trei arcade in fata ,cea din mijloc fiind mai mare si cate o arcada laterala ,formate de cei patru stalpi pe care  este asezat pridvorul,pe unul din stalpii arcadelor, in interior,este zugravit Sf.Nicodim de al Tismana.

         Deasupra usii se afla pisania, in stanga Sf.Petru si Sf Dimitrie,iar in dreapta intrarii, Sf Pavel si Sf. Gheorghe.Pronaosul  are trei ferestre pe lateral intre ferestre fiind zugravitii, in dreapta Sf.Ecaterina  si Sf. Varvara si in stanga Sf Mucenic Haralambie,Sf. Cuvios Antonie ,Sf.Mucenica Filofteia  si Sf.Cuvioasa Parascheva.Pe tavanul  pronaosului este pictata Maica Domnului cu Pruncul ,iar lateral scene  biblice, in dreapta :Nasterea Domnului ,sus Samariteanul Milostiv si invierea lui Lazar ,jos si in stanga Intrarea in Biserica a Maicii Domnului,sus Vindecarea Orbului si Intoarcerea Fiului Risipitor,in partea de jos.Deasupra ferestrelor sunt pictatii cate patru sfintii in medalion.In naos,sunt  cate doua ferestre, de o parte si de alta a absidelor, intre feresatre sunt zugraviti ,in stanga :Sf .Mucenic Oprea Nicolae,Sf.Imparatii Constantin si Elena ,Sf.Arhanghelii Mihail si Gavril,incadrand-o pe Maica Domnului si Dreapta Ana ,langa altar,iar in dreapta :Sf.Ioan Romanul,Sf.Mucenic Pantelimon,Sf Teodor Tiron , Sf.Mucenic Mihai ,Sf. Mare Mucenic Gheorghe incadrat de  Maica Domnului si Sf.Prooroc Ioan Botezatorul ,si langa altar Dreptul Ioachim.

   Altarul are trei ferestre dispuse simetric  fata  de Sfanta masa si o fereastra  la Proscomidiar. .Pe pereti sunt pictati Sf.Ierarhi,iar pe tavanul altarului este zugravita Maica  Domnului cu Pruncul, inconjurata de ingeri.

Anunturi primaria Baia de Arama

Nr. crt. Data publicarii pe site  Denumire anunt  Descarca 
2 22.07.2019  Afisare rezultate proba scrisa - post Inspector Evidenta Persoanei Primarie Baia de Arama    Fisier ZIP 
1 26.05.2019  Concurs angajare post vacant Consilier grad II in cadrul CNIPT Baia de Arama    Fisier ZIP