Hot Destinations - шаблон joomla Mp3

                                  1. Sărbătoarea ,,Liliac de la Ponoare” - 4-5 mai 2019

       Sărbătoarea liliacului de la Ponoarele se va desfăşura în acest an (2019) în zilele de 4 şi 5 mai.

      Locul de desfăşurare: Scena amplasată în Pădurea de liliac;

                           Organizatori: PRIMĂRIA şi CONSILIUL LOCAL PONOARELE.

        Într-un colţ plin de puritate al zonei de nord din județul Mehedinţi, localitatea Ponoarele își întâmpină  călătorii aşa cum se cuvine an de an. Locurile pitorești, cadrul natural care zugrăvește fiecare peisaj în parte, dar și localnicii vorbesc cu multă frumusețe despre locurile binecuvântate de aici. Totodată, pe aceste meleaguri se găsesc numeroase legende despre florile viu colorate și cu parfum dulce și nu numai.

  Celebra pădure de liliac se află pe Valea Prislopului, locul în care se desfăşoară anual ,,Sărbătoarea liliacului”. Pădurea de liliac se află la 3 kilometri de Ponoarele, între satele Ponoarele, Tihoi şi Băluţa, totodată această rezervație se întinde pe 20 de hectare și este declarată monument al naturii. Drum de acces, care este și singurul, de altfel, este unul pietruit şi foarte aglomerat mai ales cu ocazia sărbătorii.

 La nivelul României această sărbătoare este foarte cunoscută și apreciată, dovadă fiind numărul impresionat de turiști care vin aici an de an. De obicei sărbătoarea liliacului se desfășoară la începutul lunii mai a fiecărui an în perioada în care liliacul este înflorit Această sărbătoare a naturii, sărbătoarea florilor parfumate de liliac alb și mov a devenit celebră în țara noastră și are o vechime destul de mare.

         Frumusețea cadrului natural din Ponoare

      Atât cadrul natural deosebit, cât și evenimentele folclorice care au loc aici, i-au oferit un renume național. Renumele acestei sărbători a ajuns și peste hotare. Manifestările cultural-artistice în aer liber sunt foarte îndrăgite de public, de aceea în fiecare an programul este unul bine organizat și diversificat. Astăzi, atât localnicii, cât și alți români din diferite regiuni ale țării, vin pentru frumusețea locurilor și pentru această sărbătoare.

Parfumul dulce al florilor de liliac, parfumul iubirii, pot spune,  atrage numeroși turiști să descopere România în totalitate. Nu doar pădurea de liliac atrage turiştii în acest colţ mirific al zonei de nord din Mehedinţi, ci şi multe alte frumuseţi  care sunt  catalogate drept monumente ale naturii, unice în Europa. De exemplu, Podul lui Dumnezeu, lacul Zaton și lapiezurile îngropate.

Haideți să descoperiți frumusețea unui drum lung presărat cu flori de liliac mov și alb! Haideți la Ponoare!

       

                                                                                          lil.jpg - 47.02 kb

 

 

       2.  Zilele  orasului  Baia de Arama   si   Festivalul National de Folclor ,,Munte, munte, brad frumos ``   10-11 august 2019  editia  a-XXI –a  

 

       In perioda 10-11 septembrie 2019, in cadrul amplei manifestari culturale ZILELE ORASULUI BAIA DE ARAMA,va avea  loc cea de-a XXI editie a Festivalului National de Folclor ,Munte, munte, brad frumos``.

        Manifestarea competitionala folclorica a devenit de traditie prin continuitatea sa de-a lungul anilor si prin promovarea folclorului muzical.Zona etnofolclorica bogata in traditii, Baia de Arama a fost si a ramas un reper pe harta festivalurlor de profil nationale.Laureatii acesui festival si-au construit un destin muzical remarcabil, Festivalul National de Folclor ,,Munte, munte, brad frumos`` fiind un moment semnificativ in evolutia lor muzicala si in recunoasterea calitatiilor vocale ,interpretative,a repertoriului specific zonei de origine si a juriului,specialisti in domeniul etnologiei, folclorului, etnomuzicologiei .

      Conservarea si promovarea patrimoniului cultural traditional romanesc si repunerea in circulatie a unor piese valoroase din diferite zone etnofolclorice ale tarii rprezinta obiectivul principal al acestui Festival National de Interpretare vocala si instrumentala.

   

 

                                                                           zilebaia.jpg - 28.29 kb

 

                       3.Festivalul ,,Ponoare, Ponoare 2-4 august 2019”-  a XIV-a ediție de încântare

      Județul Mehedinți în ultimii ani a început să își deschidă larg brațele pentru a îi invita pe locuitorii săi la noi evenimente. De asemenea, acest județ primitor îi invită pe români și străini să participe la numeroasele evenimente susținute aici pe diverse teme. Fiecare eveniment a adus un plus de faimă județului și în special Mehedințului de sub munte. În această zonă bogăția evenimentelor este susținută puternic de impresionantul cadru natural, dar și de hărnicia oamenilor care sunt deschiși și valorifică oportunitățile culturale, tradițiile, resursele material, dar și proiectele care se desfășoară aici.

        Festivalul ,,Ponoare, Ponoare 2019”- un autentic prilej de încântare folclorică

    Unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale este Festivalul ,,Ponoare, Ponoare 2019”care a ajuns la cea de-a  XIV-a ediție.

Acest festival anul acesta se va desfăşura acesta în perioada 2-4 august, într-un cadru natural specific județului Mehedinți, în apropierea podului natural de la Ponoarele,  Podul lui Dumnezeu. Programul Festivalul ,,Ponoare, Ponoare 2019” poate fi studiat pe site-ul oficial al Primăriei Ponoarele :   Festivalul,,Ponoare,Ponoare 2019 , totodată aici se găsesc și regulile de participare pentru cei care se înscriu la Festivalul ,,Ponoare, Ponoare 2019” a  XIII-a ediție.

 Cunoscuta interpretă de muzică populară, doamna Niculina Stoican va fi directorul festivalului şi președintele juriului, iar acompaniamentul concurenţilor va fi asigurat de,,Lautarii Mehedintiului,,, condusă de dirijorul Nicolae Drăghia.

 În cadrul zilelor dedicate acestui festival vor fi prezenţi în recital, atât laureaţii anului 2018, precum şi mulţi artişti cunoscuți, iubitori ai folclorului românesc, care vor încânta publicul conform programului stabilit pentru acest Festival. În ziua de gală a festivalului, odată cu lăsarea serii, recitalurile artiştilor vor fi însoţite de un frumos foc de tabără, dar și de alte surprize.

Organizatorii acestui Festival național își așteaptă vizitatorii în perioada 2-4 august 2019 și îi invită să descopere noi frumuseți ale României turistice, dar și să valorifice oportunitățile oferite de frumoasele locuri mehedințene.

Vă așteptăm cu mic, cu mare la Festivalul ,,Ponoare, Ponoare 2019” !

 

                                            4.MTB Race -Ponoarele 14 septembrie 2019

        Concursul MTB Race și pasiunea pentru natură și adrenalină

                   Ia-ți bicicleta și hai cu noi la pedalat!

 

     De mici învățăm să pedalăm și bicicleta indiferent de mediul în care am crescut, rural sau urban, este prietenul nostru rapid care ne va duce la destinație. Pentru că și mari avem nevoie de bicicletă, în sprijinul dorințelor noastre s-a organizat un concurs frumos, plin de surprize, într-un cadru natural de excepție care împletește ușor pasiunea pentru natură și adrenalină.

 Concursul MTB Race își așteaptă participanții și anul acesta în data de 14.09.2019 la Mehedinți, pentru o nouă aventură.

         PONOARELE MTB Race 2019 - Sâmbătă, 14 septembrie 2019

 

08:00 – 10:00 Sosirea participanților, validări și înscrieri la fața locului,

 

ridicarea kiturilor

 

10:00 – 10:30 Verificarea echipamentului și a bicicletelor

 

10:30 – 10:45 Ședința tehnică

 

11:00 – Startul competiției

 

13:00 – 17:00 Sosirea concurenților de pe traseu

 

14:00–17:00 Servirea mesei – prânz tradițional

 

17:00 Festivitatea de premiere

 

18:00 – 24:00 Seară între prieteni: concert folk - Marius Matache, Vlad Pârâu,

 

Mălina Nețoiu, concert NEW DEAL, foc de tabără

 

Anul acesta puteți alege unul din cele două trasee: Hobby Padurea de Liliac si Pro Varful Inalt. Detalii despre trasee, premii, regulament si altele, pe Site:Ponoarele MTB

  Email:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  Facebook:MTB RACE Ponoarele

                

                                                            Hai cu noi să pedalăm prin frumosul Mehedinți de sub munte!

 

 

 

Anunturi primaria Baia de Arama

Nr. crt. Data publicarii pe site  Denumire anunt  Descarca 
2 22.07.2019  Afisare rezultate proba scrisa - post Inspector Evidenta Persoanei Primarie Baia de Arama    Fisier ZIP 
1 26.05.2019  Concurs angajare post vacant Consilier grad II in cadrul CNIPT Baia de Arama    Fisier ZIP