Subcategorii
2 Istorie si cultura
1. Sarbatoarea liliacului de la Ponoare
Se desfăşoară de obicei la începutul lunii mai a fiecărui an în perioada în care liliacul este înflorit. Locul de desfăşurare este binecunoscuta "Pădure din Ponoarele
Sărbătoarea este dedicată în general primăverii, când natura se îmbracă în haine de sărbătoare, şi în special înfloririi liliacului, simbol al acestei localităţi
Sărbătoarea liliacului a devenit celebră atât pentru cadrul deosebit în care se desfăşura (Pădurea de liliac) dar mai cu seamă datorită spectacolelor de muzică populară desfăşurate aici. Printre cei care au susţinut spectacole de-a lungul timpurilor se numără: Ansamblul "Banatul" din Timişoara, Ansamblul "Ciocârlia" din Bucureşti, orchestra "Nicolae Bălcescu" din Craiova, Ansamblul naţional "Lăutarii" din Chişinău - condus de maestrul Botgros dar şi solişti valoroşi precum: Maria Ciobanu, Irina Loghin, Maria Dragomiroiu, Domnica Trop, Angelica Stoican, Gheorghe Roşoga, Valeriu Sfetcu, Niculina Stoican, Petrică Mâţu-Stoian, Constantin Enceanu, Dinu Iancu-Sălăgeanu şi alţii.
2 Festivalul National ,,Munte,munte brad frumos,,Baia de Arama
Este un festival concurs de muzica populara unde participa concurenti din toate colturile tarii. Dupa concurs pe scena stadionului orasului Baia de Arama urca artisti de seama atat de muzica popular cat si de muzica usoara. Acest festival se desfasoara de obice in luna august atunci cand timp de 3 zile Baia de Arama este strabatuta de sunetul muzicii din toate colturile tarii si de mirosul imbietor al gratarelor.La sfarsitul celor trei zile evenimentul este marcat ata de un frumos foc de tabara cat si de un spectacol de artificii.
3.Festivalul Ponoare ,Ponoare
Este atât festival cât şi concurs de muzică populară. Denumirea oficială şi completă este: Festivalul Concurs Naţional de Muzică Populară "Ponoare, Ponoare".
Concursul se desfăşoară în două zile:
- prima este dedicată concursului propriu-zis, la care pot participa tineri interpreţi de muzică populară, grupaţi pe două categorii: solişti vocali şi solişti instrumentişti.
- a doua este dedicată galei laureaţilor, unde câştigătorii primesc premii şi vor interpreta una sau două melodii din concurs.
Atât în prima zi, cât şi în a doua, după concurs, respectiv gala laureaţilor, au loc diverse recitaluri susţinute de cunoscuţi solişti de muzică populară sau dansuri populare executate de diverse ansambluri populare.
Se desfăşoară de obicei la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august în în preajma sărbătorii de Sfântul Ilie. Locul de desfăşurare s-a schimbat, într-o poieniţă situată nu departe de Podul lui Dumnezeu, pe partea dreaptă a drumului care duce spre Isverna.